Sauzen

Barbecue Saus

Deze bbq saus smaakt niet alleen lekker bij een barbecue. Maar ook bij een stukje vlees of vis. Of serveer het met een broodje pulled pork.

Ik ben gek op sausjes. Knoflooksaus, cocktailsaus, pindasaus noem maar op.

Een barbecue zonder sausjes is geen echte barbecue als je het mij vraagt.

INGREDIËNTEN

 

  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • sap van een halve citroen
  • 10 el ketchup
  • 120 ml water
  • 1,5 el honing
  • 1,5 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el mosterd
  • 2 el witte azijn
  • 2 tl paprikapoeder (of gerookte paprikapoeder voor een nog intensere smaak)
  • 1,5 el worcestershiresaus
  • zout en peper
BEREIDINGSWIJZE
.

Snijd de ui en de rode paprika in kleine stukjes.

Zet een steelpannetje op het vuur samen met de ui, paprika, water, het sap van de citroen, honing, suiker, azijn, mosterd en een snufje zout en peper. Laat dit op laag vuur ongeveer een half uur koken.

Voeg nu de worcestershiresaus, ketchup en het paprikapoeder toe en breng aan de kook. Draai nu het vuur laag en laat de bbq saus op kamertemperatuur komen.

Pas als de saus volledig is afgekoeld kun je deze in de koelkast bewaren.

TIPS

Houd je van extra pittig? Voeg dan nog wat tabasco toe.