Pepersaus
Groene Peperroomsaus
Een heerlijke zelfgemaakte groene peperroom saus om bij gerechten met vlees te serveren. Een zalig klassieke saus door de textuur van de groene peperbolletjes.
INGREDIËNTEN
1 sjalotje
- 50 gr roomboter
2 el ingelegde groene-peperkorrels (Carbonel uitgelekt)
1 laurierblaadje
380 ml vleesfond (pot)
250 ml slagroom
BEREIDINGSWIJZE
.
Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot met de peperkorrels en het laurierblaadje 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de vleesfond toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt 6-7 min. Zet het vuur middelhoog, voeg de slagroom toe en laat voor de helft inkoken tot er 250 ml (genoeg voor 6 porties) over is. Dit duurt 8-10 min. Roer regelmatig.
Verwijder het laurierblaadje en breng de saus eventueel op smaak met zout.
TIPS
Lekker bij gebraden rundvlees.
Je kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
Heb je vlees gebakken? Roer na het rusten van het vlees wat bakvet door de saus. Lekker!