Sauzen

Knoflooksaus

Knoflooksaus, de klassieke saus die bij een traditionele BBQ op tafel staat. En dat is volkomen te begrijpen want we zijn allemaal gek op knoflooksaus. Heerlijk bij bijvoorbeeld gekookte mosselen, shoarma, platbrood of als extra topping op een pizza. 

Natuurlijk kan ik niet voor écht iedereen spreken maar volgens mij houdt iedereen wel van knoflooksaus. Als er knoflooksaus op tafel staat is deze ook vaak op ieder z’n bord terug te vinden. Ken je ook het tafereel dat je aan tafel zit en iemand uit de familie aan zijn/haar partner vraagt: neem jij ook de knoflooksaus? Haha heerlijk. Bij ons in de familie gebeurd dat ook en dat is niet geheel onterecht.

INGREDIËNTEN
 
  • 0,5 el citroensap
  • 1 tl suiker
  • 4 teentjes knoflook
  • 125 ml créme fraïche
  • 3 el mayonaise
  • 1 el gesnipperde bieslook of 0,5 el gedroogde bieslook
  • 1 el gesnipperde peterselie of 0,5 el gedroogde peterselie
  • 1 bosui
  • zout en peper
BEREIDINGSWIJZE
.

Snipper de bieslook en peterselie en snijd de bosui in ringetjes.

Meng citroensap met de suiker en roer totdat de suiker is opgelost.(Dit gaat beter als je het citroensap eerst verwarmt; bijv. even in de magnetron)

Pers de knoflookteentjes en roer door het citroensap.

Meng crème fraïche, mayonaise, bieslook, peterselie en ringetjes bosui erdoor.

Naar smaak zout en peper toevoegen.

TIPS

Heerlijk: als je deze een keer zelf hebt gemaakt, wil je nooit meer knoflooksaus uit een flesje!