Pepersaus

Pepersaus

Bij onder meer biefstuk hoort voor mij pepersaus en dan natuurlijk het liefst een zelfgemaakte pepersaus.

Hier dan ook een recept van mijn versie voor een heerlijke pepersaus.

INGREDIËNTEN

 

  • 1 kleine ui

  • 2 knoflookteentjes

  • 3 el fijngesneden peterselie

  • 2,5 el bloem

  • 2 tl groene peperbolletjes

  • 1 tl zwarte peper

  • 50 ml rode wijn

  • 200ml goede kwaliteit runderfond of bouillon

  • 100 ml room

  • klontje boter
BEREIDINGSWIJZE
.

Snipper een ui heel fijn en doe de gesnipperde ui met wat olijfolie en een snufje zout in een steelpannetje. Snij de knoflook heel fijn en voeg deze toe als de ui glazig is.

Voeg in een apart pannetje een klontje boter en de bloem toe en maak daar een roux van. Roer dit even goed door, totdat je een soort van papje hebt.

Voeg dan het mengsel van ui en knoflook toe. Nu is het dan tijd om de rode wijn toe te voegen. Wanneer die is ingedikt voeg dan de fond of bouillon toe. Daarna de zwarte peper (doe nog niet alle peper erin, bewaar wat om de saus aan het einde op de smaak te brengen) en de groene peperbolletjes.

Wanneer de saus weer is ingedikt kun je geleidelijk aan de room toevoegen. Voeg ook het bakvocht van het bakken van de biefstuk toe. Aan het einde doe je de peterselie erbij en breng de saus verder op smaak met zout en peper.

TIPS

Je kan i.p.v. room ook melk gebruiken, dit maakt niet zoveel uit voor de smaak.