Sauzen
Teriyaki Saus
Dit kun je makkelijk zelf doen en het is dus lekker snel klaar. De saus is op basis van sojasaus en wordt verder op smaak gebracht met sesamolie, knoflook en gember toe.
Door de basterd suiker zal de saus licht indikken, maar het kan zijn dat je een beetje maizena nodig hebt om de saus echt wat dikker te maken. Kijk even na een een paar minuutjes hoe de saus indikt om te bepalen of de maizena nodig is.
INGREDIËNTEN
- 120 ml sojasaus
- 140 ml water
- 2 el donkere basterd suiker
- 2 el rijstazijn
- 2 teenjes knoflook
- 4 cm gember
- 2 el sesamolie
- Optioneel: 1t maizena opgelost in een beetje water
BEREIDINGSWIJZE
.
Snijd de teentjes knoflook en gember in een paar grove stukjes.
Voeg in een steelpannetje het water, sojasaus, rijstazijn, knoflook en gember toe.
Begin met het verwarmen en voeg vervolgens de donkere basterd suiker toe. Zodra je de saus ziet indikken kun je de sesamolie toevoegen. Kijk of de saus dikker wordt binnen 5 minuten.
Om de saus in te laten dikken kun je eventueel extra suiker toevoegen, maar om de saus iets minder zoet te maken, kun je ook een beetje maizena in een kommetje oplossen in een beetje water. Voeg vervolgens toe aan de saus en laat nog een beetje door pruttelen.
Pas als de saus volledig is afgekoeld kun je deze in de koelkast bewaren.
TIPS
Deze saus kan eigenlijk bij elk wok gerecht, want de saus is echt altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan kip of zalm met teriyaki saus. In beide recepten kun je natuurlijk deze lekkere zelfgemaakte saus toevoegen.