Sauzen

Zigeunersaus

Een lekkere en makkelijke saus voor bij bijvoorbeeld schnitzel maar ook bij  diverse andere soorten vlees, ook erg lekker bij de barbeque.

INGREDIËNTEN

 

  • 0.5 groene paprika
  • 0.5 gele paprika
  • 0.5 rode paprika
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 augurken
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 roma tomaten
  • 1 dl natuurazijn
  • suiker naar smaak
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
BEREIDINGSWIJZE
.

Voor de zigeunersaus snijd je het sjalotje en knoflook fijn, en fruit je ze in een beetje olijfolie.

Voeg vervolgens de paprika’s toe, die je in kleine blokjes hebt gesneden. Als de sjalotten, knoflook en paprika gaar zijn, voeg je de tomatenpuree toe.

Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze ook toe aan de saus en bevochtig het met natuurazijn en ketchup. Breng de saus op smaak met peper, zout en eventueel een beetje suiker. Voeg tot slot de in blokjes gesneden augurken toe.

Je kunt de saus serveren als deze is afgekoeld, of een beetje lauwwarm, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Pas als de saus volledig is afgekoeld kun je deze in de koelkast bewaren.

TIPS

Houd je van extra pittig? Voeg dan nog wat sambal oelek toe.